Изпълнителният директор на Спортната комисия на щата Калифорния, която днес (14 май) трябва да изслуша Кубрат Пулев по два случая, Анди Фостър заяви, че е не вижда проблем в ударите, които Кобрата нанесе на Богдан Дину в последния му мач в Коста Меса. 

Българският боксьор записа победа с нокаут в 7-ия рунд. След мача обаче неговият опонент подаде жалба в Спортната комисия на Калифорния, че е получил неправомерен удар в тила минути преди съдията да обяви Пулев за победител. 

Позицията на Кобрата е, че въпросният удар е бил част от серия, която той е нямало как да спре. 

"Въпреки че не вярвам ударът в 37-ата секунда на 7 рунд да е продължение на комбинацията от удари, вярвам категорично, че изходът от мача нямаше да бъде различен, независимо дали фаулът е бил определен като умишлен или неумишлен", заяви Фостър.

От щаба на Пулев пък изготвят защитата си на факта, че жалбата е подадена не лично от Дину или негов мениджър, а от представител. Според чл. 368(b) на Професионалния боксов кодекс, единствено и само боксьорът или мениджърът на боксьора имат право в писмена форма до 5 дни да обжалват решението на съдията.

Адвокатите на Пулев смятат, че жалбата не е написана от румънеца или мениджъра му. Това става ясно от документите по случая, които са публично достъпни на страница на Спортната комисия на Калифорния.

В момента Кобрата е със спрени права и не може да участва в мачове на територията на щата. Ако от Комисията не уважат обжалването на Пулев, той ще може да провежда срещи във всички други държави, без САЩ. 

Решението трябва да стане ясно до 48 дни след изслушването.

Той ще бъде изслушан и по казуса "Джени Суши". Репортерката твърди, че целувката, с която завърши интервюто ѝ с Пулев, е била тормоз.