30 лева, хвърлени на капака на колата, са станали причина за ареста на футболиста Mартин Камбуров в Пловдив, пише местният "Марица“.

Футболистът трябвало да пътува за София. Той спрял за броени минути пред дома си на пресечката на ул. „Полк. Сава Муткуров“ и „Луда Яна“. Бил с колата на приятелката си Гергана – "Фолксваген Бийтъл".

Щом слязъл, видял униформени служители да му слагат скоби на колата. Камбуров обяснил, че бърза и поискал да плати веднага 30-те лева, за да бъде освободен автомобилът. Футболистът обаче имал само 20 лева в себе си и затова поискал десет назаем от свой приятел. След това хвърлил двете банкноти на капака и седнал в колата, готов да потегли.

Припряното му поведение обаче не се харесало на полицая. Униформеният няколко пъти го предупредил да се успокои, защото ще го арестува. Накрая го задържал за неподчинение на орган на властта.

В същото време към тях се приближил друг човек от квартала, който започнал да снима случващото се с телефона си. Тъй като отказал да се легитимира, той също бил задържан и отведен в Трето районно. По неофициални данни той е един от организаторите на протестите в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург". Осъден е по бързото производство и му е наложена 100 лева глоба за дребно хулиганство, но е освободен.

По информация на bTV Камбуров остава в ареста и прокуратурата може да го задържи за още 72 часа.