Отборът на "Алтай", в който старши треньор е бившият български национал Илиан Илиев, бе изваден от Висшата лига на Казахстан. Причината е липсата на 3-годишен професионален статут на отбора.

Въпреки казуса, българският специалист остава начело на тима. В момента Илиев е на лагер с отбора в Турция и очаква среща с новоназначеното ръководство на "Алтай" в близките дни.

"Съгласих се да играем заради колегата Наджи Шенсой. Положението при нас е много тежко. Искам първо да се видя с новото ръководство. Имам действащ договор, вече 2 месеца съм начело на Алтай. Бяхме подготвили състав, но сега всичко става много трудно", заяви пред БТА бившият треньор на "Берое", "Левски" и "Локомотив" Пловдив.

Заради промяната в статута на тима много от футболистите вече обмислят да напуснат отбора. Илиев заяви, че трудно ги е убедил да останат за момента. 

През миналия сезон "Алтай" завърши на второ място във второто ниво на футбола в Казахстан и спечели промоция за най-горния ешалон, но с решението тимът бе върнат обратно в по-долната дивизия.