Докато в световния спорт се предприемат извънредни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, в България се провежда Общо събрание за избор на президент на родния волейбол.

Любомир Ганев, който се очаква да бъде избран за наследник на инж. Данчо Лазаров, никак не се притеснява от заразата и дори се пошегува с опасенията на журналистите, мерейки температурата на репортера на bTV Димитър Тасев.

На Общото събрание присъстват около 100 делегати, голяма част от тях са предимно над 60-годишна възраст. 

Преди няколко дни баскетболистът на "Юта Джаз" Руди Гобер също се пошегува по нелеп начин с мерките отвъд океана и си изпати... той е първият в НБА, заразен с коронавирус.

На пресконференция преди един от мачовете в НБА, французинът иронизира, макар и мълчаливо новите правила, въведени в асоциацията за минимум разстояние между репортери и спортисти, както и съветите за "чисти ръце". 

Двукратният бронзов медалист с националния отбор на "петлите" от световните първенства в Испания през 2014 г. и в Китай през 2019 г. демонстративно стана от масата за пресконференции с многозначителен жест, че не желае да докосва микрофоните на присъстващите медии. Миг по-късно обаче Гобер се върна и нарочно хвана един по един микрофоните и записващите устройства.