Ивет Лалова се класира за финала на 200 м на европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Сребърната медалистка от Евро 2016 в Амстердам финишира на втора позиция в полуфиналната си серия и се нареди с трети резултат в топ 8 на шампионата в германската столица. Финалът на дисциплината е в събота от 21:45 ч.

Минути след силното си бягане тя даде ексклузивно интервю за bTV, в което сподели, че вече е спокойна и ще се бори със зъби и нокти за медал.

"Първата и основна крачка е направена. Вече съм много по-спокойна, най-вече за здравословното ми състояние. Нека приятното време и времето за финали да започне сега!", каза Лалова.

"Днес бях много притеснена, защото ми се събраха няколко седмици принудително без стартове. Но разчупих леда и утре ще бъда много по-спокойна."

"Дина (б.ред. - Ашър-Смит) в момента е една класа над останалите и е най-стабилна. Дафне Схипърс не е в най-добрата си форма. Битката ще бъде наистина голяма, но тя ще бъде с момичета, които съм побеждавала. Така че и аз ще се включа със зъби и нокти в тази битка."

"Искам да дам най-доброто от себе си и да направя лично постижение за сезона. Вярвам, че едно бягане под 22.60, 22.55 сек. може би ще донесе и медал. Нека имам възможност да покажа свободно най-доброто от себе си, пък докъдето стигна", завърши Ивет Лалова.