Явно все пак мога да бягам на финал както на световното първенство следващата година, така и на олимпийските игри в Токио през 2020 г. Това обяви Ивет Лалова при завръщането си от европейския шампионат в Берлин, където завърши пета на 200 метра.

34-годишната Лалова бе измъчвана от травма преди шампионата, но в крайна сметка отново демонстрира класа и остана близо до медалите.

"За мен това е много голям успех. Имаше един момент, в който не бях сигурна дали ще мога да стартирам. Доказвайки се отново в европейския елит с пето място на един крак - това ми дава мотивация, че мога да успея както за световното следващата година, така и за финала на олимпийските игри в Токио", заяви Ивет.

Тя бе посрещната изключително емоционално от децата от своята школа по лека атлетика. Малчуганите бяха подготвили плакат, цветя и подаръци. Най-трогващ бе собственоръчно изработен златен медал.

"Ето че не се върнах с празни ръце. Този медал от малките бъдещи шампиони наистина е много ценен за мен. Моето завещание към тях е, че и в спорта, и в живота, има много трудни моменти. Лесно е да се откажеш, но трябва да стиснеш зъби и да довършиш това, за което си започнал", подчерта седемкратната медалистка от европейски първенства. 

Вижте цялото интервю с Лалова: