Цел номер едно за Ивет Лалова е световното първенство по лека атлетика на открито през 2017 г. в Лондон. Това сподели самата тя в при гостуването си в предаването „Преди обед” по bTV.

„За мен тренирането е начин на живот. Постоянно състояние и когато не тренирам активно не се чувствам добре. Продължавам напред. Няма да спирам или да се отказвам. Следващата ми цел е световното първенство в Лондон в началото на август през 2017 г.”, заяви Ивет.

„Това, което съм научила в кариерата си е, че трябва да си перфекционист, да направиш това, което трябва да се направи. Всички тези тонове щанга, които трябва гърба ти и краката ти да поемат, тези километри, тези скорости, тази пот и сълзи и накрая да стискаш палци”, допълни спринтьорката.

Лалова сподели вижданията си за развитието на леката атлетика в България. Тя си пожела все повече деца да искат да тренират и да отиват с желание на пистата.

„Мечтая за деца, които спортуват без ограничения. Мечтая за деца, които иска да отидат и казват „Мамо, заведи ме днес на стадиона!”,  каза Ивет.

Ивет Лалова организира символичен спринт срещу диабета, в който се включиха деца от столичното 119 СОУ. За втора поредна година спринтьорката е посланик на кампанията „Открито за диабета“, чиято цел е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.

„Като човек, който развява българския флаг по целия свят. Като представител на българската нация, на България, аз се чувствам отговорна. Много детски погледи са вперени към спортистите, привличаме много внимание и ако ние не сме тези посланици на здраве, то не знам на кого се пада тази тежка и отговорна роля.

Какво сподели Ивет Лалова за живота между Италия и България, за мечтите си, за бъдещите проекти, за съпруга си Симоне и за семейството вижте във видеото: