Да станеш като Ивет Лалова! Едва ли някой ще успее да повтори успехите на чаровната лекоатлетка, която през 2019 г. завърши на седмо място в бягането на 200 м на световното първенство. Но стотици малчугани са тръгнали по нейния път и крачат към върха, слушайки нейните безценни наставления.

Днес (19 септември) те имаха възможност да се срещнат очи в очи с Ивет. Тя и школата ѝ "Ивет Лалова Спринт Академи" организират за 3-а поредна година турнира "Открий шампиона в себе си". 

Снимка: ММС

"Правя го за децата, правя го, защото искам да се докоснат до атлетиката. Искам да разберат колко прекрасно нещо е спортът, колко приятелства създава, колко е хубаво да печелиш, да губиш, да усещаш тази емоция. Дори и тази година, при тези странни обстоятелства, решихме да направи турнира", заяви Лалова.

Над 200 деца взеха участие в надпреварата, която се провежда на националния стадион "Васил Левски". Те бягаха, скачаха, хвърляха и не изоставяха както доброто си настроение, така и желанието за победа.

Снимка: ММС

Точно като Ивет преди 4-те ѝ участия на олимпийски игри и европейската ѝ титла на 100 м от първенството в Хелзинки през 2012 г. 

Какво би казала Лалова на себе си, ако можеше да се срещне със своето 11-годишно Аз?

"Бих се посъветвала никога да не спирам, да продължавам да вървя напред с всички сили"

И да продължава все така да се усмихва, бихме добавили ние!