Личен рекорд на 200 метра е следващата цел пред Ивет Лалова. През последния сезон най-добрата ни спринтьорка насочи всичките си усилия към тази дисциплина и дори се класира за финала на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Преди това тя завоюва сребърни медали на 100 и на 200 метра на европейското първенство в Амстердам.

"Рекордът ми в по-късата дистанция (10,77 сек - б.р.) е толкова силен, че не зная дали ще мога да го подобря. Затова гоня ново върхово постижение на 200 метра. Там все още се уча и има накъде да се развивам. Надявам се това да се случи на световното първенство в Лондон", пожела си Ивет.

Чаровната състезателка по лека атлетика зарадва децата в столичното 119 СОУ, като тренира заедно с тях. Тя поведе символичен спринт срещу диабета. За втора поредна година Лалова е посланик на кампанията „Открито за диабета“, чиято цел е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването. Една от основните причини за появата на диабет тип 2 е наднорменото тегло.

"Спортът трябва да бъде начин на живот. Освен че дава здраве и е превенция срещу много заболявания, възпитава култура и уважение към успехите на другите", допълни спринтьорката.