Щастлива, спокойна и с поглед към бъдещето. Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова вече у дома. Тя беше посрещната с пищна церемония не само на летище "София", но и в своя град Долна Митрополия, където стана почетен гражданин. 

Стотици близки, приятели и фенове се стекоха в центъра на града, за да се докоснат до златната медалистка от Игрите в Токио. А 21-годишната Горанова остава позитивна, усмихната и не се притеснява от големите очаквания.

Снимка: Lap.bg

Много е тежък медалът в пряк и преносен смисъл. Много лишения, труд и пот се крие зад него. Всеки един спортист ги полага тези усилия и това е пътят към успеха. Със сигурност има нови очаквани. Чух веднага коментар "Сега на световното да ги пребиеш". От мен ще очакват на всяко състезание да печеля златото", заяви тя в предаването "Тази сутрин".Ивет, която е европейска и световна вицешампионка, вече гледа към нови предизвикателства.

А в дългосрочен план е убедена, че иска да се завърне един ден в Долна Митрополия.

Снимка: Lap.bg

"Нямам планове да живея другаде. Искам да остана в Долна Митрополия. Чувствам се на спокойно и приятно място. Децата много ме вдъхновиха като видях как се радват и те искат да постигнат нещо голямо. В момента имат пример и трябва да усетят нашата подкрепа", заяви тя. 

Беше невероятно. Не може да се случи на всеки човек. Случва се един или два пъти в живота. Не очаквах толкова хора да има. Бях изключителна радостна. Всички бяха радостни, вдъхновени, искаха да се снимат с мен", допълни Горанова.