Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов пребори коронавируса и няма търпение отново да се върне на терена за клубния си "Ростов". Но споменът за заразата ще остане дълго в съзнанието му. Объркване, депресия, съпруга, която е герой и две деца, които постоянно питат "Татко, кога ще те видим?" - все неприятни случки, които за щастие вече са в миналото на футболиста.

Пред руския сайт Matchtv.ru, Попов разказа, че единственият му симптом за заразяване е бил липсата на обоняние.

"Беше събота. Помня го все едно се е случило днес. След сутрешната тренировка по традиция се прибрах вкъщи, за да поспя. За да не ме безпокоят си изключих телефона. Поспах, включих го и имах няколко пропуснати обаждания от треньора. Звъннах му, а той ми каза, че има съмнения, че съм заразен и трябва да се изолирам и да си направя повторен тест. Чувствах се отлично. Даже помислих, че е грешка. На следващият ден ми направиха тест, който потвърди, че съм заразен. Интересно беше, че резултатите на семейството ми бяха отрицателни, а с жена си и децата не съм спирал да контактувам. За това трябваше да ги изпратя в друго жилище, а аз да остана под карантина", започва разказа си той.

Ситуацията става още по-странна, след като третият тест на Попов е отрицателен. Следват два положителни, а преди седмица най-накрая българинът дава три поредни отрицателни резултата и вече може да тренира отново. Въпреки че не е спирал по време на изолацията си.

"Белите ми дробове бяха абсолютно чисти. Добре ми се отразяваха тренировките в домашни условия. Качвах се на велоергометъра, работех с тежести, бягах на пътечка... Чувствах се отлично. На деветия ден обаче загубих обоняние. Пия си кафето, има вкус, но няма аромат. Странна работа. Беше страшно. Изпаднах в депресия, помислих си, че действително нещо не ми е наред. И настроение загубих. Неприятна история. Радвам се, че всичко приключи и сега се чувствам отново добре"

Съпругата на Попов - Елена, както и двете им деца Ивелин-младши и Емма, не са били заразени, но е трябвало да преживеят паниката на... съседите.

"Ако бяха заразени, не знам как щях да преживея този кошмар! Щом се появи информация, че има заразен футболист на "Ростов", местните медии го раздухаха. А това е малък град, всички познават съседите си. 3-4 дни с жена ми и децата се държаха като прокажени. "Мъжът ти, баща ви е болен. Не може да се качвате с нас в асансьора, качете се по стълбите", казваха им те. Жена ми спря да ходи във фитнес залата, защото там знаят кой е мъжът ѝ. Много неприятна ситуация. Но трябва да кажа, че и доста хора ме попитаха как могат да помогнат", спомня си нападателят.

"Представете си какво е с две малки деца, хората те избягват, за мъжа ти пишат постоянно в медиите... Жена ми е герой! Справи се, въпреки че беше тежко. Децата всичко разбират. Дъщеря ми постоянно ме питаше кога ще приключи този коронавирус. Синът ми много искаше да започне пак с тренировките. Всеки ден ми звъняха и питаха само кога ще се върна. Неприятна история, но я преживяхме. Сега чакам новия сезон", добавя още той.