Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов бе откровен след тежката загуба с 0:4 от Англия и заяви, че шансовете за класиране на Евро 2020 през групата вече са изгубени.

Той застана зад селекционера Красимир Балъков и призова наставникът да бъде оставен да работи, независимо от лошия старт в квалификациите.

"Изтървахме четири голови положения. Получи се, но за да наложим този стил се изисква търпение. Срещу такива отбори допускаш една грешка и те наказват. Те играят в топ отбори в големи първенства. Тренират на високо ниво и затова са такива.", започва Попето.

"Можехме да вземем нещо по-достойно, но не се получи. Рецепта няма, случва се, сбъркахме. Сбъркаха и те, но не можахме да се възползваме. Имаше 3-4 положения, от които не се възползвахме, просто не можахме да заздравим защитата. Основата на един отбор е здравата защита", заяви капитанът и обяви, че според него Балъков трябва да бъде оставен да развие концепцията си.

"Аз съм на мнението, че клубните отбори трябва да изграждат по 2-3 години треньорите, не трябва да се сменя стилът, като се обърне каруцата. Оставете човека да работи на спокойствие. Оставете го и медиите, и БФС, опитва се да работи смислено, нека си върши работата. Адмирирам да се даде време на треньора да си работи спокойно", добави Попов.

"До 20-та минута имахме две положения, след почивката имаше шанс за Вандерсон. Щяхме да се радваме да вкараме 1-2 гола на "Уембли" за самочувствие, но за съжаление не успяхме", сподели още той.

"Дай Боже след 9 години да сме на по-високо ниво, отколкото сега. Няма какво да се лъжем, нямаме шансове да се класираме от групата. Ще чакаме шанса през март и дано да успеем да го сторим чрез баражите. Ще се насочим към тях", сподели още той.