Треньорът на вратарите на "Левски" Димитър Иванков даде обширно интервю за клубната телевизия, в което говори за тренировъчния процес, състоянието на Николай Михайлов, Петър Иванов и Николай Кръстев, очакванията му към тримата и впечатленията от новия наставник Георги Дерменджиев.

Според бившия страж на "сините", Михайлов навлиза постепенно във форма и ако положили повече усилия, може да се върне в националния отбор на България.

"Дотук впечатленията ми са, че отборът работи добре. Вратарите, с които аз се занимавам, работят добре. Всички са здрави, с изключение на Пепи, който има натягане на левия крак. Натоварванията са малко по-сериозни. Навлизаме в етап на подготовката, в който натоварванията са интензивни. До края на тази седмица трябва да поизчистваме и да работим за бързина и рефлекс, от които ще имаме нужда в мачовете. Всичко е наред с Николай Михайлов. Трябва да навлезе кондиционно. Реших да участва в контролите, за да трупа игрова практика, защото за последно игра през месец май. Игровата практика при вратарите е от голямо значение. Доволен съм, че работят добре", започна Иванков.

"На първо време вратарят е като полеви играч. Това, което беше преди години, е в историята. Вратарят участва в изграждането на всяка една атака. Наблягаме именно на това. Надявам се да видим една добра светлина от вратарите. Николай Михайлов е сериозно име във футбола и е направил сериозно име. С повече работа и хъс може да направи добър сезон, а защо не и да се върне в националния отбор.", продължи бившият страж.

"Има съществена разлика между футболист и треньор. Опитвам се да контактувам с вратарите и да обяснявам това, което ще изисквам от тях по време на тренировка и в дадения мач. От всеки един през годините съм научил доста. Някои от нещата ги показваш и на хората след теб. Футболът доста се промени през годините. Всеки един мач и всяка една тренировка трябва да доказваш себе си. Това е моето изискване към вратарите на "Левски". Те са трудолюбиви", допълни легендата на "сините".

Снимка: Lap.bg

"Михайлов има доста опит като вратар и има безспорни качества, оценени на Запад. Ники Кръстев и Пепи Иванов са момчета от школата. Имат голямо желание и знаят какво е "Левски" за тях. Могат да бъдат в националния отбор. Научих, че както тренираш, така и ще играеш в мачовете. Това е изискване към нашите вратари в "Левски".

Относно работата си с новия треньор на тима, Иванков каза: "Още е рано да имам впечатления от работата на г-н Дерменджиев. Надявам се работата да е ползотворна и да помогне на "Левски". Очаквам "Левски" да се бори за всяка победа. На отбора приляга да е напред и да е първи. Десет точки са доста, но и са възможни. Нека феновете да подкрепят отбора и да бъдем като едно цяло", завърши треньорът.