Ивайло Петев е новия национален селекционер на България по футбол. Кандидатурата е приета единодушно на днешното заседание на Изпълкома на БФС. Договорът на Петев е за три години и влиза в сила от 1
януари 2015-а.

На поста Ивайло Петев заменя Любослав Пенев, който бе уволнен миналия месец заради неубедителни резултати.

"За мен е голяма чест да бъда селекционер на родината. Ще направим всичко възможно с моя екип да измъкнем максимума от точки в тези квалификации. Ще опитаме да изградим стил на игра, който да радва всички привърженици на футбола. И в близко бъдеще да участваме на голям форум", коментира Петев при официалното си представяне.

Помощник треньор в щаба на Петев ще бъде Алекси Желязков, а треньор на вратарите Любомир Шейтанов. Петев вярва, че отборът още има шанс за класиране на Евро 2016. Умерен оптимизъм демонстрира и президентът на БФС БориславМихайлов.

"Докато има теоретична възможност за класиране, ще се борим.Целта е третото място в групата. Целите са нови лица в отбора, нов подбор", каза Михайлов.
По отношение на подбора на играчите за националния отбор, Петев каза:

"Всеки може да бъде част от националния отбор. Ще играят тези, които са в най-добра моментна форма. Който дойде, трябва да дава повече от 100 процента за доброто на отбора".

"Имах и други предложения, но мисля, че избрах най-доброто. Хвърлям се в дълбоката вода", каза още Петев.