Бившият национален селекционер и шампион с "Лудогорец" Ивайло Петев се завръща в кипърското първенство, за да поеме местния гранд "Омония" Никозия, съобщават медиите в страната.

42-годишният бивш полузащитник е пристигнал тази сутрин в Кипър, за да води заключителни преговори, които са стартирали преди два дни. Но явно нещата са се развили бързо в положителна посока, защото утре към Острова на Афродита пътуват помощникът му Алекси Желязков и доктор Валентин Великов, който също влиза в щаба.

За Ивайло Петев това е завръщане в Кипър след сезон 2013/2014, когато водеше АЕЛ Лимасол, но успя да ги класира на 2-ро място след АПОЕЛ. След това води националния отбор на страната, "Динамо" Загреб, а от лятото е без работа.

"Омония" през миналия сезон завърши на 5-о място в класирането и не е печелил титлата от 2010-а година, като има общо 20 шампионски трофея. В момента отборът е на 8-о място в класирането с 19 точки, на 3 от местата, даващи право на битка за шампионската титла чрез плейоф. Петев сменя на поста Памбос Христодулу.