Ивайло Петев в крайна сметка е отхвърлил офертата на "Динамо" Загреб и ще остане начело на българския национален отбор. По информация на bTV 41-годишният специалист действително е провел разговори с ръководството на хърватския шампион, но не съществува никакъв вариант да напусне сегашния си пост. Вероятността той да съвместява двете позиции е нулева, тъй като БФС наложи категорична забрана след авантюрата на Любослав Пенев с "Ботев" Пловдив.

Днес водещите хърватски медии гръмнаха с новината, че назначението на Петев е на практика сигурно. Треньорът дори е цитиран от електронното издание "Спортске новости": "Да кажем, че на 90% поемам "Динамо". Колегите очакваха официалното съобщение да бъде направено още днес, след като Петев разтрогне договора си с футболния съюз.

По всичко личи обаче, че вместо това селекционерът продължава работата си с националите преди двете тежки гостувания срещу Швеция и Франция в световните квалификации. Мачовете са съответно на 7 и 10 октомври. Петев вече обяви избраниците си, които играят в чуждестранни клубове.