Исландския национален отбор по футбол получи специална пратка с хранителни продукти преди 1/4 финалната среща от Евро 2016 с домакина Франция. Причината за спешната пратка по DHL бе оплакването на националите, че са се хранили с гадно жилаво месо преди двубоя с Англия.

Затова снабдителят на държавния департамент Фридрик Сигурдсон решиха да действа на момента с помощта на дипломатите. Така играчите ще могат да хапнат истински преди битката с Франция.

В самата Исландия обаче имат и друг проблем. Фланелките на националния отбор бяха разграбени от феновете след триумфа над Англия. Наложи се фирмата "Ерея", която облича викингите, спешно да шие нови екипи. "За съжаление всичките количества се изчерпаха. Ще има нова пратка в петък и още една в началото на следващата седмица", обяви представителят на италианската марка на острова Торвалд Олафсон. Той обаче призна, че повечето едва ли ще стигнат до магазините, защото вече са резервирани онлайн.

В същото време обаче исландки ревнаха от качеството на фланелките. Според тях мъжете им се вмирисвали ужасяващо, особено тези, които са във Франция. "Материята е 100% изкуствена."- недоволни са от нежния пол.