Полузащитникът и капитан на "Барселона" Андрес Иниеста съобщи, че напуска клуба след края на сезона. Халфът, който през 2010 година донесе първата и единствена до този момент световна титла на Испания с победния си гол във финала срещу Холандия, каза на пресконференция, че решението е било много трудно за него, тъй като е прекарал цялата си кариера в клуба.

Иниеста има 723 гола и 62 гола за първия и втория отбор на "Барселона", като спечели с каталунците всички възможни отличия - 8 пъти титлата в Испания, 6 пъти Купата на Краля в Испания, 7 пъти Суперкупата на Испания, 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти Суперкупата на Европа и три пъти Световната клубно първенство.

"Това е последният ми сезон тук. Обмислях решението си дълго време. За мен "Барселона" остава най-добрият клуб в света - клубът, който ми даде всичко. Днешният ден е много тежък за мен. Не ми е лесно да бъда тук и да кажа довиждане, когато целият ми живот е минал тук. Много голяма част от това, което съм като човек, постигнах благодарение на "Барселона" и на школата "Ла Масия", за което съм им благодарен", каза Иниеста.

33-годишният халф, който 9 пъти бе избиран в идеалния отбор на ФИФА, по всяка вероятност ще продължи кариерата си в Китай.