Президентът на Световната футболна централа ФИФА Джани Инфантино поздрави Борислав Михайлов след преизбирането му за шеф на Българския футболен съюз. На 12 октомври се състоя конгрес, а вратарят на "лъвовете", които станаха 4-ти в света през 1994 г., спечели пети мандат. 

Седмица по-късно идва и поздравлението от Инфатино.

Снимка: Getty Images

"Скъпи г-н президент,

Моля да приемете най-топлите ми и искрени поздравления по повод преизбирането Ви за президент на Българския футболен съюз с четиригодишен мандат на извънредния конгрес на БФС, проведен във вторник, 12 октомври 2021 г. в София.

Ще се радвам да предадете поздравите ми и на членовете на Изпълнителния комитет, избрани и преизбрани заедно с Вас, като в същото време използвам случая да Ви благодаря за всичките Ви усилия, работата Ви и важния Ви принос за развитието на спорта ни и популяризирането на ценностите му в България.

Изпращам на Вас и на екипа Ви най-добри пожелания за новия мандат и успех във всички предизвикателства занапред. Скъпи г-н президент, с нетърпение очаквам да продължим съвместната си работа за развитието и просперитета на футбола в България в следващите години.

Футболно Ваш,

Джани Инфантино"

Снимка: Lap.bg

Очаква се резултатите от конгреса в НДК да бъдат обжалвани от основния конкурент на Михайлов - Димитър Бербатов. Той остана на второ място с 230 гласа, а Михайлов получи 241. В началото на събранието беше обявено, че за избиране на президент без балотаж са нужди 242 гласа.