Притежателят на 38,1% от акциите на футболния ЦСКА Юлиян Инджов заяви, че се притеснява по-скоро от административни пречки, а не от липсата на финансиране за постояване на новия стадион на "червените".

От клуба искат да модернизират "Българска армия" и приходящите пространства, като за целта ще си сътрудничат с държавата. Преди ден стана ясно, че съществуващото съоръжение в парк Борисовата градина е оценено на  23 310 700 лв. През април базите бяха оценени на 32 274 900 лв., а от ЦСКА негодуваха, тъй като очакванията на ръководството бяха оценката да е с 10 млн. лв. по-ниска.

На "червените" предстои да внесат тази сума, за да може да се учреди съвместно дружество с държавата и да започне модернизацията.

"Считам, че тази оценка е сравнително приемлива за нас, като акционери в ЦСКА и отговаря на очакванията ни. Всъщност ще бъде началото на едно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта. Чисто юридически трябва да се регистрира това съвместно дружество с принципал Министерство на спорта и ЦСКА и от там нататък започва ремонтът на базите. Ние отдавна сме подготвили бизнес план. Имаме и предварителни разговори с финансови институции, които ще участват във финансирането на нашите проекти", заяви Инджов пред bTV.

Той обаче не изключи възможността да се появят трудности от страна на софийска община, тъй като общинският съвет трябва да гласува предложението за модернизация в центъра на столицата.

"По-лесно в момента е да се намери финансиране за проекта, отколкото да се преодолеят административните спънки в държавата ни. Преодолеем ли администрацията в лицето на община София, финансирането няма да е проблем. Считам, че точно там е заровен проблемът. Общината трябва да определи в крайна сметка дали иска в парка да има стадиони и да създаде необходимите условия те да бъдат изградени и реконструирани. За сега имахме уверения от общината, че подкрепя този проект", заяви Инджов.

Според собственика на "червените", осъществяването на подобен проект би спомогнало за европейския облик на тима.

"Трябва още доста да се работи в ЦСКА, за да може да се превърне в един клуб от европейска величина. По принцип без спортна база, няма как това да се направи. Затова за нас е изключително важно да реализираме този проект. Смятам, че това е един модел, който спокойно и другите клубове могат да взаимстват. Това е партньорство между държавата и спорта. Терените, които ние ще изградим, остават за клуба и държавата, а не за мен и господин Ганчев", каза той.