Договориха мача на века в света на професионалния бокс! Последното препятствие по пътя за неговото провеждане се казваше Кубрат Пулев. Антъни Джошуа обаче защити четирите си световни титли в тежката категория и се разбра за двубой с Тайсън Фюри, а от великата британска битка ни дели точно половин година.

Ей Джей - човекът около чийто кръст стоят поясите на властелин в тежката категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), ще се качи на ринга срещу по-големия от братята Фюри.

Тайсън е безспорно една от най-противоречивите, щури и непредсказуеми личности не само в бокса, но и изобщо в спорта.

Договорката между двамата вече е факт, макар и само на думи, като е въпрос на време да бъде скрепена с подписи под договор за дългоочакваното събитие.

Известен с прякора си Циганския крал, Фюри е носител на титлите от Световния боксов съвет (WBC) и на престижното списание за бокс Ring Magazine. Той се е съгласил на двубой срещу Джошуа, от който да бъде излъчен абсолютен шампион на планетата в тежка категория.

Жрелището категорично няма да се проведе в родината на двамата Великобритания заради тежката ситуация с пандемията от коронавируса, новия щам на COVID-19 и ограничителните мерки, които държат феновете далеч от трибуните. Срещата най-вероятно ще се изиграе в Близкия Изток в края на месец май или най-късно в средата на юни догодина.

Едно е сигурно - който и да излезе шампион в тежката категория, поясите остават в Обединеното кралство.