Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е доволна от представянето на националните състезателки на Световната чалъндж купа в Минск, Беларус.

Ансамбълът спечели пълен комплект медали - златен на три обръча и два чифта бухалки, сребърен в многобоя и бронзов на пет топки.

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн достигна до три от четирите финала на отделните уреди, където записа най-добро представяне с четвърта позиция на топка.

"Златен и бронзов медал за българския ансамбъл на световната купа в Минск днес след вчерашния сребърен в многобоя!

И днес българките бяха безгрешни и в двете си композиции! Изключително представяне на диамантите на Весела Димитрова на това състезание! Четири съчетания изиграни като за учебник, безгрешни, силни, артистични и зрелищни!

Поздравявам отбора, Весела Димитрова и Михаела Маевска!

Боряна днес стартира много силно на топка, но остана четвърта. Бухалките бяха без груба грешка, но с пропуснати елементи. Лентата започна силно и уверено, но не издържа на финала и направи две груби грешки. Независимо от това, аз съм много доволна от нея. Набира скорост и бързо наваксва липсата на рутина и състезания. Все пак тя е на 18 години, но е готова за сериозен пробив!

Поздравявам Боряна, Невяна, Бранимира Маркова и Марияна Памукова! Поздравления и за съдията ни Даниела Велчева! Днес всички шампиони и медалистки и в индивидуалното, и в ансамбловите съчетания бяха фантастични шампиони и заслужиха медалите си!

Честити ни медали на всички, които ни вярват и обичат!

Конкуренцията е невиждана досега в този спорт, но България е сред най-силните и при ансамбловите съчетания, и в индивидуалните! А нас ни чака яка работа в залата!", написа Раева на профила си във Фейсбук.