Поредното изследване на статистическия институт CIES Футболна обсерватория е посветено на техничните и бързи футболисти, които имат най-много индивидуални пробиви през защитници. Изненадващо или не, Лионел Меси заема чак 6-ото място с 57% успешен дрибъл. Еден Азар от "Челси" също не е първи.

На върха е... Адама Траоре от "Мидълзбро", който има 70% успеваемост, когато тръгне на дрибъл. 194 пъти юношата на "Барселона" и испански юношески национал е тръгвал сам с топката, като 100 пъти е успявал да завърши дрибъла с удар или центриране, което прави 70 процента успеваемост. Бройката успешни пробиви обаче са показателят, по който се подреждат играчите.

Второто място е за Еден Азар, който има по-висок процент - 75 на сто, но при него завършените са 99.7 от 169 опита. Ален Сен-Максимен от "Бастия" е трети с 98.5 пробива от 217 опита или 64 процента. Следва Неймар от "Барселона" с с 95 успешни, но той е и играчът, който най-много опитва индивидуална игра- 269 пъти. Уилфред Заха от "Кристъл Палас" с 88.9 и Лионел Меси с 88.6 допълват топ 6 в тази ранглиста.