Поредният луд трансферен прозорец счупи всички рекорди. Доста звезди смениха клубовете срещу колосални суми, а малките отбори попълниха някоя и друга дупка. Време е да погледнем към 11-те най-апетитни имена на пазара, които още не са обвързани с договор. Предлагаме ви идеалния отбор на свободните агенти, подреден в атакуващото 3-4-3:

Вратар - Марк Шварцер

Снимка: Getty Images

Неостаряващият австралиец за последно беше резерва на Каспер Шмайхел в "Лестър". Договорът му с "лисиците" не беше подновен, но със сигурност Шварцер има още какво да предложи между гредите. 

Централен защитник - Мартин Касерес 

Снимка: Getty Images

Вечната резерва в големите отбори. Касерес неведнъж е показвал, че умее да спира дори най-опасните нападатели. Ако има отбор, търсещ дълбочина в защита, няма смисъл от колебания. 

Централен защитник - Филип Мексес

Снимка: Getty Images

Въпреки че вече е на 34 години, борбеният французин не е изгубил желанието си за игра. Няколко контузии го изкараха извън строя, но опитът му в сърцето на защитата може да се окаже ключов. 

Централен защитник - Алекс

Снимка: Getty Images

Търсите агресия и мощ в отбрана и то без трансферна сума? Алекс е човекът. Бразилецът е спечелил много трофеи през кариерата си и е обиколил грандове като "Челси", ПСЖ и "Милан". Едва ли е приключил на 34. 

Ляво крило - Джуниър Хойлет 

Снимка: Getty Images

Канадският национал беше смятан за бъдеща световна звезда. Колосите се редяха на опашка и наддаваха пред тогавашния му клуб "Блекбърн". Кариерата на Джуниър обаче не се разви така, както всички очакваха. Но тя далеч не е приключила. На някого да му трябва бързо крило?

Вътрешен халф - Матьо Фламини

Снимка: Getty Images

Сеск Фабрегас твърди, че той е сред най-добрите му партньори в центъра на терена. Фламини е на 32 и без отбор. Доста апетитна хапка.

Вътрешен халф - Раул Мейрелеш

Снимка: Getty Images

Достатъчно е да го погледнеш и веднага разбираш, че е господар на единоборствата. Халфът показваше магически неща в "Ливърпул" и "Челси", но контузиите взеха своето. 

Дясно крило - Стефан Сесеньон

Снимка: Getty Images

Едва ли в Бенин се е раждал по-добър футболист. Сесеньон беше константна величина в "Съндърланд" и "Уест Бромич". Неговата поливалентност и отдаденост биха били полезни, въпреки че вече е в напреднала възраст. 

Нападател - Никлас Бендтнер

Снимка: Getty Images

Висок, мощен нападател, на 28 години, в разцвета на силите си. Няма причина Никлас да не намери своя следващ клуб скоро.

Нападател - Виктор Аничебе  

Снимка: Getty Images

"Уест Бромич" се раздели с Виктор в края на миналия сезон. Нигерийският национал е едва 28-годишен. Не са един и двама нападателите, които са "избухвали" след тази възраст. Някой да си търси таран?

Нападател - Емануел Адебайор

Снимка: Getty Images

Безспорна класа, но и огромна алчност. Адебайор трябва да осъзнае възможно най-скоро, че е бил на 22 преди цели 10 години. Когато това се случи, противниковите вратари ще берат много ядове.