Футболният тим от Трета югозападна дивизия - "Вихрен" Сандански, се обяви против решението на Българския футболен съюз отборът, който ще спечели промоция във Втора лига, да бъде определен след бараж между първия и втория във временното класиране.

От БФС заявиха, че сезон 2019/2020 в аматьорските групи няма да се доиграе, а лидерите в четирите групи ще продължат напред. В Югозападната дивизия разликата между "Миньор" Перник (41 точки) и "Септември" Симитли (40 точки) е прекалено малка, така че двата тима трябва да се изправят един срещу друг, а победителят ще се качи в по-горна дивизия.

От "Миньор" заплашиха с бойкот подобен мач, в Симитли определиха решението като "справедливо". Третият в класирането - "Спортист" Своге, изрази готовност да заеме мястото на перничани в баража, а четвъртият - "Вихрен" Сандански, предложи да се изиграе мини турнир между първите 4 отбора в класирането.

От Сандански заявиха, че с тях не са провеждани разговори за този развой на първенството и те се чувстват ощетени.

"ФК "Вихрен " Сандански, желае равнопоставеност в определянето на победителя в първенството на Югозападна Трета лига. Никой от БФС, не се е свързвал с нас по този повод. Все пак като членове на БФС е логично да има дискусия, или поне да се поиска нашето мнение.

Нашият отбор се намира на четвърто място в класирането, на 5 точки от първия. Остават 15 кръга до края на първенството, като нашият отбор има мачове с преките конкуренти за влизане във Втора лига. Кой може да каже, че няма да победим всички и да станем първи.

Ние предлагаме да има финална четворка, между първите четири отбора, тъй като всеки има шанс за промоция. По този начин най-добрият ще спечели участие в професионалния футбол.

Защо се омаловажават нашите усилия до момента и амбициите ни за в бъдеще? Ние също имаме желание и готовност да играем във Втора лига. Както спортно-технически (база, футболисти, треньори) така и финансово.

Футболните ръководители, футболисти и фенове страдаме от липсата на любимата ни игра.

Футболът е нашият живот! Искаме всичко да се реши на зеления терен и да заживеем отново с невероятните емоции. Независимо дали ще спечелим или ще загубим. Футболът е достойна игра и всичко трябва да бъде феърплей!

Надяваме се, че ръководството на БФС и АФЛ ще си променят решението, и ще поставят този казус на обсъждане между отборите от Югозападна В група.", пишат от "Вихрен".

bTV призовава: останете си вкъщи!