"Манчестър Сити" стана първият отбор, който официално се оттегли от новата Суперлига, само два дни след учредяването на турнира, разбунил духовете във футболните среди. "Гражданите" използваха сайта си и своите канали в социалните мрежи, за да уведомят феновете за решението.

"Футболен клуб "Манчестър Сити" може да потвърди, че официално е започнал процедура по оттегляне от групата, разработваща планове за европейска Суперлига", написаха от английския клуб.

Новината идва часове, след като на пресконференцията си преди шампионатния двубой с "Астън Вила" мениджърът на "Сити" Пеп Гуардиола разкритикува плана за създаване на турнир от затворен тип. Испанският специалист заяви, че според него спортът е спорт, когато има връзка между положените усилия и постиженията, а загубите никога не са без значение. Гуардиола се обяви против това успехът да е гарантиран за няколко избрани клуба.

Оттеглянето на "Манчестър Сити" вероятно ще предизвика "ефект на доминото" и крах за Суперлигата. Според информации, пред отказване от участие са още 3 от 12-е отбора - "Челси", "Барселона" и "Атлетико" Мадрид.

Междувременно в други два клуба от Суперлигата има сътресения. Изпълнителният директор на "Манчестър Юнайтед" Ед Уудуърд хвърли оставка, а такава се очаква и в Италия - от президента на шампиона "Ювентус" Андреа Аниели.