Радослав Цонев е поредното ново попълнение на футболния "Левски". "Сините" обявиха, че полузащитникът е подписал договор за 1 година с клуба.

В последните дни Радослав Цонев тренира с "Левски", след като стана ясно, че италианският "Лече" няма да разчита на него през сезон 2020/2021. 

Трансферът му беше очакван, тъй като преди ден (на 14 септември) бившият му вече тим обяви, че прехвърля правата му на "Левски". 25-годишният полузащитник е преминал през школата на "сините", като в периода 2010-2016 г. изигра 57 мача, в които вкара 4 гола. След това той продължи кариерата си в долните дивизии на Италия.

"Сините" вече обявиха привличането на брата близнак на Радослав - Борислав Цонев.

Така новите попълнения в тима стават 10 - Радослав Цонев, Валери Божинов, Николай Кръстев, Тома Даске, Живко Атанасов, Орлин Старокин, Матео Стаматов, Алекс Петков, Борислав Цонев и Стивън Петков.

"Левски" продължава да е в тежка финансова криза, след като в началото на годината от клуба се оттегли основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Част от футболистите не са получавали възнаграждения за няколко месеца, а "сините" се издържат предимно с дарения на феновете.