Кристиано Роналдо и Лионел Меси винаги са били съперници на футболния терен и в сърцата на феновете, но двамата правят страхотен отбор, когато стане дума за благородна кауза.

След като португалецът от "Ювентус" дари тениска с автограф, за да помогне на 7-месечния Гаврило Джурджевич от Сърбия, който се бори със спинална мускулна атрофия, аржентинецът също предостави свои екип с автограф.

Тениската, на която Меси се е подписал и е добавил "За Гаврило" вече е достъпна за наддаване на търг. Началната ѝ цена е колкото на тази на Роналдо - 1 000 000 сръбски динари или малко над 8500 евро. 

За лечението на Гаврило са необходими 2,5 млн. евро. До момента събраната сума е малко над 1/3 - около 1 млн. евро. 

Както и за тениската на Роналдо, така и за тази на Меси, помощ за набавянето е оказал бившият вратар на "Партизан" и "ОФК Белград" Никола Дамянац, който основа след края на кариерата си мениджърска агенция заедно с Фали Рамадани. Техни клиенти са футболисти от Сърбия, Хърватия и Северна Македония. 

Роналдо вече участва в кампанията косвено. Неговата капитанска лента, която хвърли на терена на стадион "Райко Митич" в яда си след отменен гол в мача Сърбия - Португалия, донесе 63 765 евро в помощ на Гаврило.