Наставникът на националния отбор Петър Хубчев раазкри, че "лъвовете" няма да излязат срещу Холандия с дефанзивна тактика. Той добави, че "трикольорите" по-скоро ще опитат да се надиграват със съперника.

“Ние знаем силата на холандския отбор. Един подмладен състав, който обаче е в Топ 5 на Европа според мен. Все пак с глуха защита няма как да спечелим. От първия ден се опитваме да обясним на момчетата, че трябва да се опитаме да се надиграваме със съперника в някои моменти. Разбира се, трябва да бъдем много разумни. Страшно важен мач за нас, но не мисля, че трябва да бъде приеман като някакъв финал. Амбициите на холандците са по-големи от нашите, но ние искаме да го изиграем по най-добрия начин”, каза Хубчев на официалната пресконференция преди срещата утре.

Хубчев не скри, че контузиите на Владислав Стоянов и Георги Миланов са сериозен удар, но това е част от играта.

“Контузиите са неща, които съпътстват футбола. Търсихме решения на проблемите, които ни сполетяха. Има едно чувство на съжаление, че няма да използваме всички нужни ни, но за тактическата постройка не мисля, че ще повлияле по някакъв начин на плановете ни. Вече съм наясно със състава, но няма да го разкривам предварително”, каза още селекционерът.