Националният селекционер на България по футбол Петър Хубчев заяви, че победата над Швеция (3:2) и разгромната загуба на "лалетата" от Франция (0:4), не променя позициите на двата отбора преди утрешната световна квалификация. Според треньора единственият проблем за нашия отбор е наказанието на защитника на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който натрупа жълти картони.

"Малко съм виждал отбора след мача с Швеция, но настроението трябва да е приповдигнато и да се опитаме да победим утре, заяви Хубчев, който е наказан да ръководи отбора утре от пейката, тъй като беше отстранен от съдията Паоло Талиавенто заради бурна реакция. Попитан дали това също не е проблем, той отговори: При всички положения не е приятно нито за мене, нито за отбора. Но се надявам, че няма да имаме неприятни емоции от това.

"Ние не си правим никакви илюзии, ама никакви, че резултатите от предишния кръг ще имат някакъв ефект към утрешния мач. Не сме сила, че да се поддаваме на настроения. Очаква ни много тежък мач. Във футбола често става така - да се поддадеш на еуфорията. Затова основната ми роля е да убедя играчите, че победата онзи ден ще има малка роля утре. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да направим още един толкова силен мач", допълни Хубчев.

Попитан дали за България ще бъде голям проблем ако пропусне класиране за световното първенство догодина, Хубчев заяви: "При нас нещата са малко по-спокойни в сравнение с Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си направим изводите, но пък това няма да ни е за първи път. Ние сме по-освободени психически в сравнение със съперника и се надяваме това да е нашето предимство.

Световната квалификация за Мондиал 2018 между Холандия и България е утре от 19 ч. българско време.