Треньорът на "Левски" Петър Хубчев заяви, че трудната победа с 2:0 над новака "Царско село" е най-сладката за него, откакто е начело на тима от "Герена". Като основна причина за това бившият национален селекционер изтъкна готовността на футболистите да преследват успеха до последните минути.

Именно с два гола в края "сините" победиха "Царско село" и оглавиха класирането в Първа лига.

"Като цяло съм доволен. Това е най-сладката ми победа, откакто съм в "Левски", защото е постигната най-трудно и с най-голямо желание. Желанието е това, което искаме да виждаме. Не се заблуждаваме от другите неща. Видя се, че сме по-подготвения отбор, но имаме проблеми при завършването на атаките. Когато топката върви по-бързо, като че ли повече се получава и нашата игра. Понеже познавам доста добре момчетата мисля, че и умората играе доста голяма роля при някои хора, но пък те отидоха до края. Наистина искаха трите точки", коментира Петър Хубчев след края на мача на стадион "Васил Левски".

"Ние точно това очаквахме от "Царско село". Аз бих попитал кой отбор досега не е дал битка срещу "Левски". Срещу такива отбори - такива мачове се очакват. Най-радващото от тази среща освен трите точки е и готовността да ги търсим докрай".

"Ако гледаме само този мач и ако сме честни докрай, не се получиха много нещата. Аз вече няколко пъти го казвам – и Робърта, и Мазурек много късно дойдоха в отбора, не са подготвени. За единия това беше първи мач като титуляр. Каквото и да си говорим, им трябва време на тези момчета. Те не знам обаче дали знаят, че в "Левски" няма кой да им го даде", добави Хубчев.