Селекционерът на националния ни отбор по футбол Петър Хубчев говори в типичния си обран стил преди домакинството на Кипър в Лигата на нациите в събота от 21:45 ч. "Лъвовете" са първи в групата с две победи от два мача.

Хубчев заяви, че е наясно с високите очаквания към тима, но поясни, че не може нищо да обещае.

"Трябва всеки да даде всичко от себе си. Пределно съм наясно, че след двете победи очакванията са по-големи. Това е част от живота и футбола. Мина времето, когато се оправдавахме, че напрежението е голямо, защото очакванията са големи. Пак не ви обещавам нищо.", започва той официалната си пресконференция.

"Стремим се само да подготвим така момчетата, че да направят повече под голямо напрежение. Очакванията са много по-големи и сме длъжни да направим всичко, за да ги оправдаем. Колкото по-малко говорим за миналите двубои, толкова по-добре. Няма да ви кажа нещата, които искаме да направим."

"Преди се говореше, че не печелим далеч от София, след това, че не можем да спечелим два мача поред. Наясно сме с нещата. Няма да ви издам плановете ни как да стигнем до победата. Отношението е едно и също. За мен Кипър разполагат с доста технични футболисти."

"Знаете в кои отбори играят кипърците. Не съм търсил контакт с никого в Кипър за информация. Длъжен съм да кажа няколко думи за Георги Петков, но не питайте конкретно в такава обстановка. Знаете, че вратарите във футбола провеждат по-специални тренировки. На упражненията с целия отбор той се представи на нивото, на което го познаваме от толкова години. Нямам повод да се съмнявам и процент във възможностите му."

"Чувствам, че момчетата вярват, че на базата на колектива можем да направим това нещо. Знам с какви хора работя. Хора, а не футболисти. Знам какви са характерите им."

"В предишни десетилетия имаше фигури, които бяха готови да решат всеки мач. Казвам го, защото имаше упрек към мен, че съм казал, че нямаме звезди. Така сме преценили, така им го казваме. Едно към едно. Единственият контузен, който няма да участва, е Боби Цонев. Той имаше контузия, която не му позволява да тренира пълноценно. Всички други участваха на 100%. Не съм готов с титулярния състав", завърши Хубчев.