Легендата на българския футбол Христо Стоичков представи официално своята биографична книга. Камата категорично заяви, че всичко, написано в нея, е истина и не е спестил нищо на читателите.

"Исках един път да се спрат спекулациите какъв е Христо Стоичков на и извън терена. Всичко е едно към едно, не съм спестил никому нищо. Това, което съм казал не се връща назад! Има някои неща, за които съм направил грешки. Трябваше да обясня какво се е случило. Стиснал съм зъби и по някакъв начин съм се извинил. В тая книга думичката "аз" я зачеркнах. Когато започнеш да я споменаваш, пренебрегваш своите колеги, приятели, семейство и искаш ти да си сам. Във футбола и в живота сам човек нищо не може да направи. Моите колеги са там, моите треньори, моето семейство, публиката ми. Всички са там!", заяви Камата. 

Снимка: Ладислав Цветков

Книгата е в съавторство с журналиста Владимир Памуков, а на представянето присъстваха много колеги и приятели на Стоичков, които той е натрупал с годините. Специален гост пък бе реферът Урисар Аспитарте, който Камата настъпи през 1990 г. и получи сурово наказание.

От футболните следи пък присъстваха Наско Сираков, Гриша Ганчев, Тодор Батков, Георги Иванов - Гонзо, Христо Бонев, Петър Зехтински, Пламен Марков, Димитър Пенев и много други.

"Искам да благодаря на всички. За мен няма значение кой е от ЦСКА, "Левски", "Славия", "Черноморец", Габрово, Хасково. Аз не забравям, че когато дойдох в националния отбор един от първите, които ми подадоха ръка бе Наско Сираков. Всички са част от играта. Не съм спестил нищо за никого. Това е книга и за младото поколение, което идва. За да видят, че всичко което аз съм извървял като път е постигнато с много труд и лишения. Златната топка не е моя, тя е на цяла България - на моите приятели, семейство", добави Камата.