Треньорът на "Лудогорец" - Димитър Димитров - Херо, заяви, че напрежението около мачовете с ЦСКА, които се явяват сблъсъци за първото място в Първа професионална лига, ще повлияе на качеството на играта и на двата клуба.

Първата среща от плейофите ще се състои в петък (6 април) в Разград.

"Трудно може да се говори за някакво качество в мачове, които са съпътствани от голямо напрежение. Защото наистина резултатът в момента е най-важен и за двата отбора. Все пак се надявам футболът да надделее и да се получи атрактивен двубой, който да достави удоволствие за хората, които ще го наблюдават", каза Херо.

Специалистът е категоричен, че, въпреки големия залог, срещата не слага край на интересните срещи в първенството.

"Тези директни мачове са равни горе долу на шест точки. Разбира се, с тази среща шампионатът няма да свърши. След нея има още осем кръга до края на сезона. Но победата ще даде сериозно психологическо предимство на единия отбор в директния сблъсък", каза Димитров и добави:

"Футболистите ни оценяват важността и значението на този двубой. Въпрос е и на чест, когато играеш такива мачове. Аз вярвам в качествата и възможностите на нашите футболисти. Те не веднъж са го доказали. Надявам се на една добра игра и победа за нас, разбира се. Аз винаги съм мотивиран. Във всеки мач. Независимо срещу кого играем. Уважавам всеки един противник. За мен мотивацията въобще не седи на дневен ред. Не са един и два факторите, които имат значение за напрежението, което са таи в двата състава. Както вече казах, искам футболът да надделее в този двубой и да победи по-добрият отбор с една качествена игра".