Носителят на Купата на България по волейбол при мъжете - "Хебър" Пазарджик, повдигна ново обвинение на федерацията.

След като в началото на април "тигрите" внесоха жалба срещу решението за прекратяването на първенството, с което титлата отиде при "Нефтохимик" Бургас, днес от клуба упрекнаха федерацията, че на заседанието на Управителния съвет в четвъртък е направена промяна в правилника със задна дата.

Според клуба федерацията е внесла поправка, с която да узакони решението си за прекратяване на първенството и присъждане на титлата на временния водач "Нефтохимик".

"Научихме притеснителната новина, че на заседание вчера Любомир Ганев и управителният съвет на БФВ са взели решение за промяна в правилника със задна дата, която касае форсмажорни обстоятелства предвид извънредното положение в България. Това не е случайно, а в резултат на нашите действия, с които сезирахме компетентните институции за нарушения от страна на федерацията", започва изявлението на "Хебър" във "Фейсбук".

Според клуба промяната е "спусната" за обсъждане в последния момент.

"Но БФВ по този начин признава собственото си нарушение. И се опитва да го замаже грубо, като променя правилника в угода на взетото на 31 март решение за прекратяване на първенството и обявяване на шампион против спортните принципи, против собствените си разпоредби и против европейските практики във волейбола", се казва още в изявлението.

bTV призовава: останете си вкъщи!