Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън подписа нов договор с "Мерцедес" и ще продължи да кара за "сребърните стрели" и през новия сезон.

36-годишният британец, който през миналата година изравни рекорда на великия Михаел Шумахер, се договори за едногодишен контракт, въпреки че предишните му договори с отбора бяха за по две години.

Снимка: Reuters

В новия договор на Хамилтън има клауза, че с "Мерцедес" ще основат благотворителна фондация, която ще има за цел да подкрепя по-голямото расово разнообразие във всички форми на моторните спортове.

"Развълнуван съм, че започвам деветия си сезон в "Мерцедес". Също толкова радостен съм, че ще продължа мисията си да направя мотоспорта по-достъпен за бъдещите поколения. Благодарен съм за огромната подкрепа от страна на "Мерцедес" за разрешаването на този проблем. Горд съм, че създаваме тази фондация", коментира Хамилтън, който повече от месец бавеше подписването на новия договор и реално бе свободен агент.

Снимка: Reuters

Хамилтън спечели титлата във Формула 1 в шест от последните седем сезона, включително и във всеки един от последните четири.

Новият сезон във Формула 1 ще започне на 28 март с Гран при на Бахрейн.