Седемкратният световен шампион при пилотите във Формула 1 - Люис Хамилтън, е дал положителна проба за коронавирус. Това заявиха от неговия отбор "Мерцедес".

Така той няма да може да вземе участие в старта на 6 декември на писта "Сахир" в Бахрейн. 

Британецът има леки симптоми на заразяване с вируса и вече се е самоизолирал, за да не повлияе на другите хора в екипа. 

Снимка: Reuters

След 3 негативни теста през изминалата седмица, пробата, която пилотът е дал в понеделник (30 ноември), след като се е почувствал зле, е била положителна. Вторият му тест също е показал, че той е заразен с коронавирус.

Люис Хамилтън прави един от най-добрите си сезони във Формула 1. 35-годишният британец успя да спечели за седми път титлата при пилотите, като по този начин изравни рекорда на легендарния Михаел Шумахер.

Снимка: Reuters

Той се целеше в друго постижение на германския пилот - най-много поредни победи през сезона. Хамилтън щеше да го постигне, ако беше спечелил първото място във всички стартове до края на кампанията. Така той щеше да запише 7 поредни успеха (до момента той има 5). Толкова има и Шумахер през 2004 г.

В началото на пандемията от коронавирус в Европа - през март, Хамилтън предпочете да се изолира, след като беше в контакт със заразен с коронавирус. Тогава той отказа да се тества, но се чувстваше добре и нямаше симптоми. 

Снимка: Reuters

До края на сезон 2020 във Формула 1 остават два старта - на писта "Сахир" (второ състезание в Бахрейн) и в Абу Даби (на 13 декември).