"Има и такива дни. Събуждам се, чувствам, че се разпадам, нямам мотивация за тренировки. Мисля си: "Боже, какво става? Какво предстои? Трябва ли изобщо да продължавам със състезанията?" - думите са на шесткратния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

35-годишният британец разкри, че именно последните седмици, в които му се наложи да е в социална изолация заради пандемията от коронавирус, са били най-тежки за него и често мисълта за отказване се е прокрадвала в дните му.

"Мисля си за тези неща и ги приемам сериозно, а след час си казвам: "Ама аз наистина обичам това, което правя! Защо изобщо мисля за отказване?", продължава разказа си пилотът.

Хамилтън се включи в инициатива по време на Седмицата на психичното здраве във Великобритания, разказвайки за най-трудните си моменти и как се е справил с тях.

Снимка: Reuters

"Трябва да се чувстваш добре със себе си. Трябва да намериш начин да се обичаш. Трябва да се харесваш и да се чувстваш удобно в кожата си. В последните дни се опитвам да отделя време за себе си, да покажа уважение към себе си, да разбера кога се чувствам добре и кога не чак толкова добре. Няма проблем, ако се появят и такива моменти. Те са нещо нормално. Не трябва да бъдем сурови със себе си", разсъждава Хамилтън в кратко видео. 

Британецът продължава да си сътрудничи с "Мерцедес", като се надява през 2020 г. да изравни постижението на легендарния Михаел Шумахер от 7 титли. 

В момента обаче той може единствено да чака началото на сезона. Надпреварите трябваше да стартират през март в Австралия, но, заради пандемията от коронавирус, множество стартове бяха отложени и отменени. Оптимистичният сценарии на организаторите предвижда сезонът да започне в началото на юни в Австрия.

Самият Хамилтън беше с опасения, че е заразен с COVID-19, тъй като е общувал с един от механиците, дали положителна проба. Той обаче отказа да се тества, тъй като нямаше симптоми, и само се подложи на карантина.

"Ако не се стремим да станем по-добри, да израснем през тези дни, какво друго да правим? Да си губим времето, като само си седим на дивана? Нищо не ни се дава даром. Трябва да излезем и да вземем това, което искаме. Но трябва да го искаме повече от противника!", съветва Хамилтън.

Снимка: Getty Images

Той разкри, че изолацията и стоенето вкъщи не са се отразили на формата му.

"В прилична форма съм, но може и по-добре. Поглеждам се, забелязвам, че към качил някой килограм. Казвам си, че трябва да тренирам по-усилено, да потичам. Но не съм надебелял много", шегува се британецът.