Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да се проведе в страна от Близкия изток, коментира промоутърът на британеца Еди Хърн.

Двубоят вече веднъж бе изместен от 20 юни за 25 юли на стадиона на "Тотнъм" в Лондон заради пандемията от коронавирус, но след това бе решено срещата да се отложи за неопределено време. 

Хърн не е доволен от решението на британските власти боксът да се завърне състезателно на Острова през юли, и то само пред празни трибуни. Има изискване и треньорите да носят задължително маски.

Тази перспектива очевидно не допада на промоутъра на шампиона, който заяви, че е по-склонен да разгледа други три сценария за място на провеждане на мача - Саудитска Арабия, Дубай или Абу Даби и то през септември или октомври.

Хърн е категорично против изиграването на мача без публика и предпочита да се огледа за други решения. Той смята, че трябва да се прояви креативност, за да не се изгубят и 10 милиона паунда заради липсата на зрители.

"Тези страни ще се възстановят много по-бързо от нас или Америка. Ще бъде ли Дубай или Абу Даби готов за събитие през септември или октомври? 100%. Не искам Ей Джей да се боксира без публика. Той е направил много за публиката на живо. Ще направя всичко по силите си, за да не се боксира при закрити врата. Ако това продължи още 6 или 12 месеца, ние няма да имаме избор", коментира агентът.

През декември миналата година Джошуа победи Анди Руис именно в Саудитска Арабия и сега би могъл да се завърне отново там за сблъсъка с Кобрата.