Евентуалното завеждане на дело от ЦСКА за използваната емблема от ЦСКА 1948 цели единствено да внесе напрежение. Това заяви за bTV изпълнителният директор на новака в Първа лига Добрин Гьонов.

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов обяви, че са предприети съдебни мерки за използването на името и емблемата от новака в елита.

"Искам да върна нещата към интервюто на господин Стоилас, аз го тълкувам като търсене на напрежение. Ние ползваме различна емблема от тази на ЦСКА от ден едно на нашето съществуване. Докато, примерно мога да кажа, преди да бъде спечелен търгът, две години отборът на "Литекс" си я ползваше нея. Това че сега една фирма "Ред Енимълс" е спечелила нещо сходно до нашата емблема, това може само и единствено в съда да го направи. Но аз искам и да го успокоя (б. ред. - Стойчо Стоилов), че дори да заведат каквито и да е искове, ние сме подготвени, така че само ще си изгубят нерви и време", каза Добрин Гьонов.

Според Гьонов, мачовете между двата клуба с името ЦСКА ще бъдат високорискови и затова ще се играят на стадион "Васил Левски".