Проблемите за английския шампион "Манчестър Сити" нямат край! След като клубът бе наказан от УЕФА за нарушаване на правилата за финансов феърплей и получи забрана да участва в евротурнирите през сезоните 2020/21 и 2021/22, както и глоба в размер на 30 млн. евро, "гражданите" могат да останат без целия си отбор и треньорски щаб.

Причината: "Манчестър Сити" е нарушил една от клаузите в договорите на своите служители и те имат опция да прекратят контрактите си едностранно или да поискат по-добри финансови условия. Информацията е на Джон Мерзад - един от водещите адвокати по спортно право на Острова.

"Сити" нарушава договорите на играчите, давайки им право по този начин те да си тръгнат или да потърсят по-добри финансови условия, за да останат", пише той в социалната мрежа "Туитър".

Това означава, че всички звезди на "Сити" и треньорският щаб, начело с Пеп Гуардиола, могат да станат свободни агенти.

"В крайна сметка парите са водещи. Играчите на "Сити" едва ли ще се откажат от мултимилионните си договори или ще водят съдебни битки с клуба. Агентите им обаче могат да поискат по-добри финансови условия, за да останат техните клиенти. От "Сити" няма да имат избор, освен да приемат", коментира още Мерзад.