Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев поздрави "Лудогорец" за спечелването на титлата от българското първенство, въпреки че до края на шампионата има още 6 кръга. 

"Червените" са на 6 точки от разградчани, но, според Ганчев, съдбата на титлата вече е решена, а ЦСКА ще се бори да запази второто си място.

"Отборът ни е прекрасен, супер е. Ще се мъчим да запазим второто място, защото титлата е в онзи град. Поздравяваме ги, ще им пратим един скромен подарък – една шлифовалка да поразрежат малко и да пратят и на Станислав Тодоров и във футболния съюз, защото много хора са действали по този начин", каза Ганчев.

Той обяви, че лидерската позиция е "капарирана", а битката е за местата от второ надолу. Ганчев обаче е сигурен, че през следващия сезон първенството ще е интересно.

"Догодина също ще е много интересно първенството. Битката ще е жестока за второто място. Тези, които си играят нормално, те ще се борят за втората позиция, другата е капарирана", добави бизнесменът.

Снимка: Lap.bg

Той обяви, че принципите, по които се разрешава първенството у нас не са еднакви с европейските, тъй като "Европа почват там, където свършват шкембе чорбата и семките".

Ганчев коментира и полуфиналния сблъсък за Купата на България срещу "Левски". В първия мач "червените" загубиха с 0:2 от "сините".

"Не знам къде ще отиде Купата. Ще си поиграйкаме с "Левски" и ще видим", каза бизнесменът. Мачът е на 25 април от 18:00 ч.

Ганчев обвини директорът в "Лудогорец" Георги Караманджуков, че стимулира финансово съперниците на ЦСКА. 

"Има един Караманджуков ли, какъв е. Той се разкарва с чували с пари по отборите, по съдиите. Него попитайте, аз с такива работи не се занимавам. От ЦСКА никой не се занимава с такива работи, предполагам и от "Левски" не се занимават. Щом им е хубаво на всички така да ги правят на глупаци, нека си обикаля. Той е богат човек този и ги разнася чувалите с парите. Какво общо имаме ние с Европа. Европа започва там където свършват шкембе чорбата и семките, а тук има и шкембе чорба, и семки", каза още собственикът на ЦСКА.