Вече видяхме, че Григор Димитров не губи време и тренира, за да е в най-добрата си форма за новия сезон през 2021 г. Но той намира време и за забавления с колеги.

Българският тенисист беше част от онлайн разговор с колегите си Гаел Монфис и Анди Мъри. В началото обаче всички трябваше да изчакат Димитров да "изгрее". Григор имаше проблеми с камерата на своето устройство. След няколко неуспешни опита той все пак успя да я включи и да поздрави събеседниците и феновете с чаровна усмивка. Естествено, не се размина без шеговити коментари от Монфис и Мъри, които всячески се опитваха да обяснят на родения в Хасково тенисист как да включи камерата си.

Иначе разговорът премина в страхотно настроение. Монфис, който беше инициатор на тази онлайн сбирка, върна Димитров към най-успешната година в кариерата му до сега - 2017 г. Тогава българинът спечели финалите на АТР в Лондон.

"Много специално чувство е. Особено с оглед на нашата година като тенисисти. Това е голяма награда като стигнеш там. Не съм се чувствал толкова свеж за турнир в края на годината. Не знаех, че ще спечеля или нещо подобно. Играех добре, но имах и трудни загуби. Цялата седмица беше като един миг, публиката бе невероятна, всички, корта, светлините, носи толкова много на тениса.", разказа Димитров.

Снимка: Reuters

Григор припомни, че е водил Монфис на дискотека в София, като двамата са се забавлявали много, но са били дегизирани с качулки.

А след това заяви, че няма търпение да започне новият сезон. Той по традиция трябва да стартира в Австралия, където вече ситуацията с коронавируса се нормализира и дори е разрешено присъствието на публика по трибуните по време на спортни събития. 

Снимка: Lap.bg

Заради карантината за пристигащи в страната обаче, голяма част от тенисистите ще трябва да бъдат изолирани и най-вероятно те ще пристигнат на южния континент още в средата на декември.

"Да видим каква ще е ситуацията, опитвам да остана във форма, доколкото мога в тези дни. Никога не съм бил у дома толкова много време, така че се наслаждавам.", разказа Димитров.