Световният номер 21 Григор Димитров зарадва сънародниците ни в Австралия. Първата ни ракета даде специално интервю на родния ни език за българската програма на местното радио SBS.

Димитров изрази съжаление, че двубоят от 1/8-финалите срещу Доминик Тийм в неделната сутрин ще бъде без публика заради наложения 5-дневен локдаут в щата Виктория. 

"Със сигурност ще е различно без публика. Хубаво е да виждам знамената, когато съм толкова далеч от дома. В такъв миг е много важно да имаш подкрепа и съпричастност. Оценявам го! Жалко е, че в неделя ще играем без публика, но условията са еднакви за всички", каза Григор Димитров.

"Аз съм от Хасково и България. Гордея се от този факт и това никой не може да ми го отнеме. Винаги ще опитвам да помогна и да допринеса за града", допълни Гришо.

Димитров достигна с лекота до тази фаза на надпреварата. Той победи Марин Чилич и Алекс Болт, а последният му съперник - Пабло Кареньо Буста, се отказа заради контузия.

"Не искам да мисля за нивото си в момента. Изцяло съм фокусиран върху мачовете и подготовката си. Не мога да определя дали съм близо или далеч от третото място в световната ранглиста. Един турнир може да направи голямата разлика. В момента на пандемията, когато не знаем дали утре ще излезем на корта или даден турнир ще се проведе, трябва да останем спокойни и да се възползваме от всеки един миг, да се наслаждаваме на това, което обичаме да правим", завърши българският тенисист.

Димитров се изправя срещу Тийм след 6:00 ч. в неделя сутрин. За шести път двамата ще играят един срещу друг. Роденият в Хасково тенисист има леко предимство с 3:2 победи до момента. Григор постигна категоричен успех в последната им среща – на турнира в Париж в края на 2019 г. Мачът завърши 6:3, 6:2.

Победителят от мача ще се изправи на четвъртфинал срещу Феликс Оже-Алиасим или Аслан Карацев.