Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна новия сезон по отличен начин - с титла от турнира в Бризбейн. Отличието е първо за него от 30 месеца насам, а силната му и постоянна форма в първите пет мача за годината е предпоставка за завръщане в топ 10 на световния тенис.

Със спечелените точки в Бризбейн Гришо успя да задмине идола си Роджър Федерер и вече е 15-и в ранглистата. Първата ни ракета вече е в Мелбърн, където се готви усилено за предстоящия първи за годината турнир от Големия шлем - "Аустрелиън Оупън". 

"Сега съм в страхотна форма, една от най-добрите в кариерата ми. Само трябва да поддържам тази линия, да се влагам максимално и да правя правилните неща", каза Димитров.

"Сега имам кураж и увереност, че заслужавам мястото си, но все още има дълъг път пред мен. Още съм далеч от Топ 10, точките ми са малко, но ако продължавам по същия начин, бъда здрав и правя правилните неща, всичко ще бъде наред", каза българинът.

"Наистина не мисля, че трябва да променям нещо голямо в играта си, за да спечеля голям турнир. Постоянен съм в тренировките си, в ежедневната си рутина, както и в цялостното си поведение на и извън корта. Това ми помага много в играта, само трябва да съм здраво стъпил на земята и да се фокусирам върху това, което е пред мен и върху целите си. Това е нещото, върху което ще се концентрирам за представянето си".

"Не бях печелил титла от повече от година и затова този трофей от Бризбейн е специален за мен. Но пък от друга страна, чувствам, че работих достатъчно за него, преодолях всички пречки и всичко, което ми се беше насъбрало през последните месеци. Затова тя беше една страхотна награда за мен".

"Аз съм много тежък в оценките към себе си и затова искам да благодаря на семейството си и на екипа си, защото всеки път, когато не се чувствам готов на 100%, винаги има някой от тях, който да ми каже истината в очите и да ми прати положителна енергия." 

"Всеки мач, в който стигна до победата, вдига самочувствието и увереността ми. Сега пак съм на радара на играчите и те искат да ме победят. Това не трябва да го забравям никога, но аз съм достатъчно уверен в себе си и съм готов да играя във формат 3 от 5 сета и да дам всичко най-добро от себе си", каза още първата ни ракета.