Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, даде интервю за ATP Tour по време участието си на "Мастърс" турнира в Рим. Той заяви, че прекъсването заради пандемията с коронавирус е нарушило ритъма му, но постепенно навлиза във форма. Все пак Димитров изрази съжаление от липсата на публика - част от мерките за ограничаване разпространението на COVID-19.

"С всеки изминал ден се чувствам все по-добре. За съжаление, имаше доста дълъг период, в който не можех да се съсредоточа върху тениса, а вместо това трябваше да посветя цялото си време и внимание на възстановяването. Като професионален тенисист не съм свикнал с толкова бавен начин на живот и това беше нещо, към което ми беше трудно да се настроя. В момента важното за мен е да правя малки крачки и постепенно да възвърна най-добрата си форма.", сподели Димитров.

Днес Григор започна участието си на "Мастърс" турнира в италианската столица с успех с 2:0 сета срещу представителя на домакините Джанлука Магер - №80 в световната ранглиста. Така българинът продължи към втория кръг.

"Играл съм добре на клей в минали години. Мисля, че съм записвал доста добри резултати. Влизайки в този турнир целта ми е да изградя играта си наново и да придобия още увереност, за да продължа да играя добре в бъдеще. Това е всичко, към което се стремя.", каза първата ни ракета.

Снимка: Reuters

"Винаги ще има напрежение от феновете, когато излезеш на корта и на таблото пише 0;0. Това е усещане, което всички харесваме. Тъжно е да виждаме кортовете празни, защото понякога можеш да се заредиш с енергия от публиката, дори ако не си в настроение и мотивацията ти не е на най-високо ниво. Феновете ни правят това, което сме. Но от друга страна е хубаво, че все пак тенисът се завърна и хората могат да го гледат поне по телевизията. Така чашата е само наполовина пълна, но в крайна сметка 50% е по-добре от нищо.", коментира Григор.