Най-добрият български тенисист Григор Димитров включи турнира в Ротердам в програмата си за 2019 г. Надпреварата в холандския град ще се състои от 9 до 17 февруари догодина.

Директорът на състезанието Рихард Крайчек съобщи, че Димитров е потвърдил участие, както по-рано това са направили Марин Чилич (Хърватия), Кей Нишикори (Япония), Ник Кириос (Австралия) и Хьон Чун (Република Корея).

27-годишният хасковлия достигна до финала при осмото си участие в Ротердам през този сезон, но загуби мача за трофея от швейцареца Роджър Федерер с 2:6, 2:6. "Може би през следващия сезон той ще успее да направи и последната крачка към титлата", заяви Крайчек.

Димитров дебютира в турнира през 2009 г. като тийнейджър, когато получи "уайлд кард" от Крайчек.

"Турнирът в Ротердам винаги е бил важен за мен. Първото ми участие беше решаващ момент в кариерата ми. Затова искам да спечеля титлата поне веднъж", заяви българинът, който е девети в световната ранглиста в момента.

Турнирът в Ротердам е седмица след надпреварата в София, която Димитров пропусна през миналия сезон заради травма и не защити титлата си в българската столица от 2017 г.