"Страхотно е! Дори не бях видял статистиката от мача. Много съм доволен. Смятам, че просто бях готов и взел контрола още от първата точка. Днес ми беше ден на корта. Намерих слабостите му и то рано в мача. След това бях доста концентриран, свърших работата си и спечелих".

Това бяха първите думи на Григор Димитров след победата му с 2:0 сета над Юичи Сугита в четвъртфинал на Мастърса в Синсинати.

Най-добрият български тенисист даде интервю за официалния канал на ATP World Tour в "Ютуб".

 

"Да, сервисът ми вървеше днес. До голяма степен всяка точка зависи от сервиса и ретура. Това са много важни за мен елементи от играта. Смятам, че се справих с тях днес. Вкарах висок процент от първите си сервиси. Ретурите също се получаваха. Това ти дава много самочувствие. Като цяло много от ударите ми работеха. Взимах правилните решения в правилните моменти. И всъщност това беше ключът към победата днес", добави Григор.

Той коментира и един от впечатляващите си удари срещу японеца, в който с воле напомни на изпълненията в силните години на носителя на шест титли от Големия шлем Борис Бекер.

 

"Надявах се, че земята ще е малко по-мека при приземяването", каза смеейки се първата българска ракета и добави:

"Това е един от моментите, в които разчиташ на инстинкта си. Вероятно можеше и да не го правя. Резултатът не ме задължаваше, но беше за играта. Наслаждавам се тези моменти много, така че когато дойдат, просто го правя. След това сам си възхитен, че си направил подобен удар. Днес беше такъв ден, в който трябваше да се отдам на инстинктите си и го направих"

Снимка: Getty Images

Номер 11 в ранглистата беше категоричен, че няма да промени нищо в подготовката си за полуфинала в Иснър. Григор подчерта, че е подготвен за "напечените" мачове.

"Нищо не се променя в подготовката ми за мача с Иснър. Утре е събота. Винаги когато влезеш в уикенда на турнир е страхотно усещане. Навлизам в този етап от надпреварата, за който съм работил. Затова играя играта, за да стигам до тези "напечени" моменти. Наслаждавам се. Продължавам с плана си. Всяко развитие оттук нататък в турнира ще бъде плюс за мен."