Григор Димитров записа най-доброто си класиране на US Open, стигайки до четвъртфиналите, където ще се сблъска с бившия №1 в света и свой идол Роджър Федерер.

В интервю след победа над Алекс Де Минор в осминафинала българският тенисист сподели, че изпитва гордост, когато излезе на корта и види родния флаг. Гришо говори и за трудния път към завръщането във форма, както и за предстоящия мач с швейцарския Маестро.

"Винаги казвам, че съм горд, че съм българин. Без феновете е много трудно. Изпитвам гордост всеки път, когато излизам на корта и виждам българския флаг. Както и да чувам родния си език, аз нямам много възможности да го говоря, единствено с родителите ми", заяви Димитров.

"Днес играх силно в най-важните моменти от мача и мисля, че сервирах добре. Създавах си шансове. Очаквах той да се движи много добре и да бъде агресивен, и така стана, но във важните моменти бях разнообразен и това ми даде предимство. По отношение на психиката бях на много високо ниво в целия мач. Успях да се възползвам от шансовете си"

Снимка: Getty Images

"Чувствах се добре от физическа гледна точка. Знаете, че в подобни мачове се фокусираш и се абстрахираш от всичко останало, следваш играта си и все по-силно желаеш победата"

"Пътят от миналия декември до сега беше тежък. Става дума за ежедневни битки. Трябваше да мина през много упражнения и тренировки. Знаете за рамото, просто не се чувствах по възможно най-добрия начин. Последният месец е като награда за положения труд"

"Привилегия е да съм на 1/4-финал, никога досега не съм бил. Сега имам възможността. Аз не мисля с кого играя, мисля за нещата, които мога да контролирам. Приемам всичко с усмивка. Да, играя с Роджър, който многократно е бил на този етап и знае как да се справи с напрежението, но защо аз да не изляза и да играя собствената си игра", коментира първата ни ракета.