Номер 20 в световната ранглиста по тенис - Григор Димитров, призова феновете да подкрепят българския тим в първото издание на новият турнир АТР Къп. 

Състезанието е отборно, а роденият в Хасково тенисист ще е капитан на България. Турнирът започва на 3 януари 2020 г. в Австралия. Освен Димитров в отбора са още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

"Не остава много време до АТР Къп. Нямам търпение да дойда отново в Сидни. Много ми харесва там. Ще бъде невероятно. За мен е чест да участвам в първото издание на турнира и да играя срещу Великобритания на един ранен етап. Ще бъда играещ капитан и много се вълнувам. Така че, моля ви, имаме нужда от подкрепа. Благодаря ви!", заяви за официалната страница на турнира в социалните мрежи Димитров.

Българският тим е в една група с Великобритания, Белгия и Молдова. Мачовете от нея ще се изиграят в Сидни. Всеки сблъсък се състои от два мача на сингъл и един на двойки.

Турнирът ще послужи на тенисистите като подготовка за Откритото първенство на Австралия, а победите в него ще носят точки за световната ранглиста на АТР.